Distribuie

harta-romania

Tulcea Braila Constanta Ialomita Calarasi Giurgiu Ilfov Bucuresti Galati Vaslui Iasi Botosani Suceava Neamt Bacau Vrancea Buzau Prahova Covasna Harghita Maramures Bistrita Nasaud Mures Cluj Satu Mare Salaj Bihor Arad Timis Alba Hunedoara Sibiu Caras Severin Gorj Mehedinti Valcea Brasov Arges Dambovita Teleorman Dolj Olt

 Susține amendamentul la Legea Educatiei de modificare a art. 18, privitor la ora de religie!

Poti consulta proiectul legislativ aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=14711 

Stadiu: a fost adoptat de prima cameră sesizată (Camera Deputaților). Urmează Senatul, camera decizională.

Sugestia noastră către toți membrii APOR din țară este să contacteze parlamentarii din teritoriu, folosind datele de contact din harta interactivă de mai sus, și să le solicite să voteze PENTRU lege.

Așadar,

1. Contactează senatorul care te reprezintă! Sună-l și stabilește o audiență!

Este momentul decisiv, când trebuie să folosim acest instrument democratic pentru salvarea orei de religie. Implică-te! Stai de vorbă cu aleșii tăi ca să te convingi că respectă cerințele tale.

Clichează pe harta de mai sus, în dreptul județului tău de reședință. Vei găsi date despre parlamentari: nume și date de contact.

Nu știi exact care dintre ei a fost ales în colegiul tau? Nu-i nimic, poți merge în audiență la orice parlamentar dorești, chiar dacă nu este în colegiul tău electoral. Toți parlamentarii te reprezintă – așa spune legea.

Nu îți poți contacta parlamentarii? Sună la șefii de cabinete sau consilieri. Ți-am furnizat datele lor în măsura posibilităților.

Poți merge în audientă la mai mulți parlamentari? Perfect, cu cât mai mulți, cu atât mai bine!

Dacă nu poți ajunge la o întâlnire directă, îi poți/le poți scrie un mesaj email. Noi insistăm totuși să încercați o întrevedere directă.

Ce trebuie să spui? Nu este nevoie ca mesajul tău să fie unul standardizat. Dacă, totuși, dorești o îndrumare, iată ce îi poți comunica parlamentarului:

Domnule senator / Doamna senatoare,

Am studiat propunerea legislativa in legatura cu care va contactez si apreciez ca este optim formulata, pentru a respecta participara elevului la ora de religie, exprimata in scris, evita obstacolele birocratice precum reinscrierea anuala si ajuta scoliile sa gestioneze mai simplu situatia participarii la ora de religie. De asemenea, propunerea legislativa tine cont de caracterul disciplinei religie, de ora aflata in trunchiul comun de studiu.

De aceea va solicit respectuos si ferm sa acordati votul dvs. favorabil acestei initiative legislative. Va multumesc!

2. Scrie-ne cum a fost și ce impresie ți-a făcut cel în cauză.

Contactează-ne după întâlnire. Noi centralizăm reacțiile și pregătim evaluari ale politicienilor români, pe care le vom face publice.

PARLAMENTARII SUNT CHEMAȚI SĂ DECIDĂ DACĂ RESPECTĂ ORA DE RELIGIE și PĂRINȚII!

TU AI DATORIA DE A-I ÎNDEMNA SĂ O FACĂ! EI AU OBLIGAȚIA SĂ TE ASCULTE!

Distribuie