Distribuie

Un eveniment organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie (A.P.O.R.) menit a încuraja și recompensa copiii implicați în aprofundarea valorilor spirituale românești, precum și a acelora care performează în domeniul științific, literar sau artistic. APOR şi-a propus ca în fiecare an să premieze olimpicii de la disciplina Religie, cultul ortodox, alături de elevii de la o altă materie de studiu din învăţământul gimnazial şi liceal.

În acest an, în cadrul galei au fost premiaţi elevii bucureșteni care s-au calificat și au obţinut rezultate foarte bune la etapa națională a olimpiadelor de CHIMIE şi RELIGIE.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 6 mai, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală și a fost organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie în colaborare cu Fundația Pasteur, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Profesorilor de Chimie din București și Sectorul “Învățământ și activități cu tineretul” din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Liana Stanciu, Preşedintele A.P.O.R., a declarat că premierea simultană a elevilor care excelează în studiul valorilor credinţei creştin-ortodoxe, dar şi a celor care sunt interesaţi de domeniul ştiinţific nu a fost întâmplătoare, pentru că „noi toţi suntem un amestec de chimie, fizică şi, sper din suflet, credinţă”.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a apreciat iniţiativa Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR), „oameni care, deşi nu sunt slujitori ai Bisericii la Sfântul Altar, au o altfel de slujire frumoasă, prin iniţiative inspirate şi prin atenţia deosebită faţă de aceşti tineri şi faţă de ora de Religie. Participarea la Olimpiada de Religie reprezintă pentru elevi o ocazie de a-şi mărturisi credinţa.”

Ionel Florian Lixandru, Inspectorul Şcolar General al Municipiului Bucureşti, crede că „religia conduce la credinţă şi prin credinţă se vindecă sufletele, în vreme ce chimia pregăteşte viitorii medici, care vor vindeca trupurile. Iată că putem găsi o legătură şi nimic nu este întâmplător.”

Premiile evenimentului au constat în sume de bani oferite cu ajutorul Fundaţiei Pasteur (pentru elevii calificați sau premianți la faza națională) şi cărţi de specialitate, oferite de Asociaţia Profesorilor de Chimie din Bucureşti, Arhiepiscopia Bucureştilor şi Librăria Sophia pentru lotul extins de olimpici, participanți la faza municipală.

Olimpici la disciplina Chimie

Olimpici la disciplina Religie

Pe parcursul derulării evenimentului, au avut loc momente artistice interpretate de copii talentați, care au încântat audiența cu arii de muzică clasică, melodii din discografia modernă sau interpretări din folclorul autentic românesc. Suportul logistic pentru sonorizare, filmare şi fotografiere a fost oferit de Radio Trinitas, TV Trinitas şi Ziarul Lumina.

 

 

 

 

 

 

 

Ca asociație de părinți, A.P.O.R. (cu peste 40 de filiale la nivel național și peste 250.000 de membrii înscriși) este interesată de educația copiilor în general, ora de Religie fiind cea care susține formarea caracterului la copii, oferindu-le acestora reperele fundamentale în stabilirea unor relații interpersonale profunde, pe termen lung.

Pentru anul viitor, APOR își propune atragerea a cât mai mulți parteneri în cadrul Galei Olimpicilor și extinderea numărului de materii premiate.

Distribuie