Distribuie

9 decembrie 2015 – Comunicat de presă

Noua  initiativă a  cetățenilor europeni  numită „Mama, tata și copiii”, pentru o definiție a căsătoriei exclusiv ca o uniune între un bărbat și o femeie, va fi înregistrata oficial de către Comisia Europeană la 15-12-2015.

Astăzi, Comisia Europeană a făcut publică decizia sa de a înregistra inițiativa cetățeneasca europeană „Mama, tata si copiii”. Acest lucru înseamnă că inițiativa ar putea merge mai departe cu conținutul și în forma care au fost propuse de către comitetul cetățenilor în prezentarea sa formală din 15 octombrie.

Comitetul cetățenilor „Mama, tata si copiii” vă informează cu satisfacție că ia act de această decizie. Comisia Europeană a recunoscut că măsurile propuse, și anume o definiție a căsătoriei exclusiv ca o uniune între un bărbat și o femeie, și definiția familiei ca fiind bazată pe căsătorie și / sau descendenți, ar intra în limitele competențelor UE și sunt compatibile cu valorile fundamentale ale UE.

Necesitatea unei astfel de definiții, care ar reprezenta un numitor comun al tuturor statelor membre, a devenit evidenta săptămâna trecută, când o propunere a Comisiei pentru un nou regulament al UE privind competența, aplicabilitatea legii, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești referitoare la regimul  matrimonial a fost respinsa de statele membre care se temeau că măsura propusă le-ar forța să legalizeze conceptul de „căsătorie” care stă în contradicție radicală cu ordinea lor internă publică.

Inițiativa cetățenilor „Mama, tata și copiii” face posibil ca europenii să aibă in sfarsit un cuvânt de spus în legatură cu un subiect sensibil. Legea trebuie să se conformeze unei realitati umane universale: căsătoria și familia  sunt singurul mediu sigur și stabil, în care copiii pot crește alături de ambii lor parinti , tatăl și mama lor. Este cel mai bine pentru ei, acest fapt fiind  recunoscut de Convenția internațională privind drepturile copilului  si, prin urmare, de asemenea, este cel mai bun lucru pentru societate.

Inițiativa nu poate fi încă semnată, pentru că sistemul de colectare a semnăturilor online nu este inca finalizat. Comitetul cetățenilor e in prezent in colaborare  cu  Comisia Europeana, care s-a oferit se  stocheze semnăturile colectate pe serverul sau web, pentru a asigura inceperea de strangere a  semnaturilor  în timp util. Vom informa publicul odată ce inițiativa va fi deschisă spre semnare.

www.mumdadandkids.eu

Distribuie