Distribuie

„Stihuri și cântări” la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul – Dristor

15 noiembrie 2015, o zi de care își vor aminti mereu cu drag toți cei  prezenți la spectacolul-eveniment „Stihuri și cântări” organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie Sector 3 și Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, – Dristor, Protoieria 3 Capitală. Un eveniment excepțional, care a găzduit și o lansare de carte pentru copii, în prezența autorului Petru-Demetru Popescu. Este vorba despre volumul de versuri creștine pentru copii „Să-L slăvim pe Dumnezeu împreună!”, publicat de Editura Basilica a Patriarhiei Române. Autorul a oferit cu generozitate cărți și autografe tuturor celor prezenți.

DSC_0268 (425x640)

Petru-Demetru Popescu

CapturePDP

Gazda noastră a fost Pr.Protoiereu Florin-Nectarie Busuioc, care ne-a primit cu bucurie și a acceptat invitația noastră de a recita o poezie în deschiderea spectacolului – un moment inedit pentru care îi mulțumim!

DSC_0139 (640x425)

Actorii Magda Catone, Ana Calciu și Tomi Cristin au întâlnit la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul – Dristor copii foarte talentați la muzică. Maria-Siluana Busuioc și Ioana Busuioc au emoționat publicul cu interpretarea în duet a cântărilor „Dumnezeule preasfinte” și „Pe Tine, Doamne, te slăvesc”. Nectarie, Ioan, Toader și Călin Muț, un tată alături de cei trei fii ai săi, ne-au oferit un moment muzical încântător. Alin Țanea, Marius Mocanu și Claudiu Hartac au interpretat excepțional „Balada” lui Ciprian Porumbescu. Au mai participat copiii: Daria Raiciu, Maria și Ștefan Pop-Coman, Ilia Damian în vârstă de numai 4 ani, Erik Andrei Mihai, Elena Baltag, Ana Baltag. Cu toții ne-au oferit un spectacol extraordinar!

„De fiecare dată când suntem primiţi într-o biserică cu acest eveniment mi se pare că întâlnesc o căldură cum nu am mai întâlnit în altă parte şi îmi dau seama că această căldură şi acest suflet românesc este peste tot şi că nu trebuie să ne facem griji. Întâlnesc şi tineri şi bătrâni, oameni de toate vârstele şi de toate profesiile care sunt deschişi spre noi, spre arta noastră, spre mărturisirea noastră ortodoxă şi lucrul acesta îmi dă o bucurie”, a mărturisit actorul Tomi Cristin.

DSC_0157 (640x425)DSC_0153 (640x425)DSC_0244 (640x425)DSC_0256 (640x425)DSC_0249 (640x425)DSC_0200 (425x640)

 

 

 

La spectacolul-eveniment Stihuri şi Cântări au fost prezenţi, alături de enoriaşi ai Parohiei din cartierul bucureştean Dristor, elevi, părinţi, studenţi şi profesori de Religie.
Evenimentul s-a realizat cu sprijinul substanţial al Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul- Dristor şi al Protoieriei Sector 3 Capitală.

Acest eveniment a fost organizat cu Înalta Binecuvântare acordată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Surse externe:

http://arhiepiscopiabucurestilor.ro/index.php/evenimente-bisericesti/5930-stihuri-si-cantari-la-a-vii-a-editie-123

https://www.youtube.com/watch?v=O-nvVqR369o

 

Distribuie